Kopējais lapas skatījumu skaits

sestdiena, 2010. gada 23. janvāris

Melnais sniegs

Ši gan nav meteoparādība,bet gan cilvēka darbibas rezultats-gaisa piesarņojums ar ogļu putekliem kas nosēdies uz sniega plaša teritorijā ap Voleriem.
Tur viss sniegs patiesam melns , ar oglu putekliem nosets. Izskatas nu loti divaini,pat apokaliptiski ,ari ogļu garsa mute garanteta. Pie pagrieziena uz Voleriem var redzet ka ari visa Spilves plava ir melna.









trešdiena, 2010. gada 20. janvāris

Ziemas pasaka-masiva sarma

Ta izskatijas sestdienas rits Zolitudē,kad uzspideja saule. Sarma arvien vairak pieaug,sals ari turas,ista skaista un stabila ziema turpinas. Sarmas nogulumi vietam Zolitude jau sasniedz 2 lidz 2,5cm diametru.















pirmdiena, 2010. gada 18. janvāris

Skaista sarma Rigā

Zemak-LVGMA informacija par notiekošo: Laika apstākļus Latvijā jau vairākas dienas nosaka anticiklons. Iepriekšējās dienās debesis skaidrojās un gaiss tajā ļoti atdzisa, bet aizvadītajā naktī no ziemeļiem uz Latviju pārvietojās zemu mākoņu un mitra gaisa zona, kas atnesa gan pavisam nelielu sniedziņu, gan arī miglas. Turklāt atdzisusī zemes virsma vēl vairāk veicina miglas veidošanos.Tie, savukārt, ir ļoti labvēlīgi apstākļi tam, lai veidotos tāda skaista ziemas laika parādība kā sarma. Jo sevišķi intensīvi tās veidošanās notika aizvadītajā naktī un šodien dienā. Vislielākais sarmas noguluma diametrs šodien dienas vidū tika novērots Alūksnē, kur tas sasniedza 48 mm. Daugavpilī 20 mm, Skrīveros un Ventspilī 12 mm, arī Rīgā no rīta sarmas diametrs bija 11 mm, vēlāk gan tas samazinājās. Saglabājoties salam un miglai, sarmas veidošanās vēl turpināsies.












svētdiena, 2010. gada 17. janvāris

Sarmota Rīga naktī

Virs Latvijas atrodas visai siltas gaisa masas,tomer lokālu faktoru dēļ piezemes gaisa slanis atdiest un Latvija pieturas sals,parvara zem -10 gradiem,naktis daudzviet pazeminoties lidz -20 un vairak. Tomer no ziemeļiem Latvijai pietuvojas mākoņi un mitrums,kas nes siltaku laiku. Ta ietekme 13 janvari ir apmācies un miglains laiks, vietām bieza migla un liela sarma. Foto-skaista sarma Rigā vakarā.