Kopējais lapas skatījumu skaits

piektdiena, 2009. gada 22. maijs

Lietus gubumakoni Riga,20-21 maijs

Nu jau pusotru menesi Riga un daudzviet citur Latvijā turpinas sausuma periods kuru reizem partrauc nenopietni lietus meginajumi. Tomer nopietns lietus Rīgā joprojam nav bijis. Gubumakoni aug,veidojas un rinķo ap galvaspilsētu,tomer lietus nolist citur,šeit vien var verot makoņu grēdas debesis,ka piemeram arī 20 un 21 maijā.









piektdiena, 2009. gada 15. maijs

Ziemelu Vetra

Jau otro dienu pie mums ir vējains ,auksts un nepastavigs laiks. Uz rietumiem no Latvijas atrodas anticiklons, uz austrumiem – plašs zema spiediena apgabals. Līdz ar to gar anticiklona austrumu malu un zema spiediena apgabala rietumu malu Latvijā pastiprinās ziemeļu, ziemeļrietumu vējš.Turklat sodien aktivizejas un pastiprinajas ciklons no Ukrainas,kas vel pastiprina nestabilitati atmosfera un daudzviet Latvija verojami lokali gazienveida nokrišņi no lieliem gubumakoniem. Jura ir burataju saukta “ziemelu vētra” Kad gar anticilona malu pie mums pus specigs vejš no ziemeliem,ir spoza saule,bet tumša jūra,cik var aptvert skatiens “varas” baltiem viļņu mutuliem…Lidziga vētra bija18 aprilī















sestdiena, 2009. gada 2. maijs

Daba mostas siltumā

Pedejas apriļa dienas vasarigais siltums sasniedza kulminaciju,28 -29 aprili diena karstums sasniedz Latvijas lielaka teritorijas dala +25 +27 gradus (piekraste vesak)kas liek daudzviet krist so dienu siltuma rekordiem. Daba strauji mostas un plaukst un attistas. Bet ari sausums ir jau loti ilgstoss un nu jau Riga 22 dienas nebija lietus. sajas bildēs plaukstosa pavasara momenti :)